Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rene Lavan

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 22:43:41 02-03-09    Temat postu: Rene Lavan

Aktor znany z roli prota w "Enamoradzie" ("W poszukiwaniu miłości") z Gaby Espino w 1999

Urodził się 5 listopada 1968 roku

Filmografia:

# "Flights of Fancy" (2008) .... Guillermo
# "In Plain View" (2008) .... Roberto Turilli
# "Che: Part One" (2008) .... Cuban Diplomat
# "Christmas with the Kranks" (2004) .... Enrique Decardenal
# "Las Vegas" (2004) .... Brazilian Highroller
# "Dirty Dancing: Havana Nights" (2004) .... Carlos Suarez
# "CSI: Miami" (2003) .... Miguel
# "El Nominado" (2003) .... Kune
# "Oso rojo, Un" (2002) .... Turco
# "María Belén" (2001) .... Pablo Díaz Cortázar
# "The Suitor" (2001) .... Mundin
# "La Baby Sister" (2000)
# "Enamorada" ("W poszukiwaniu miłości"), 1999 .... Raimundo Alvarado
# "The Emerald Cut" (1998) .... Victor
# "Azúcar amarga" (1996) .... Gustavo
# "One Life to Live" (1968) .... Javier Perez (1995-1996, 1997)
# "Morelia" (1995) .... Rony
# "Tollbooth" (1994) .... Julio
# "Miami Shakedown" (1993) .... Dan Lorenzi





Ostatnio zmieniony przez Greg20 dnia 15:36:33 13-03-09, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 22:44:39 02-03-09    Temat postu:

Rene Lavan

Policjant z Miami

listopad 2002


Został aktorem, bo tak świetnie kłamał swojej mamie jako chłopiec, że postanowił uczynić z udawania swój zawód. Tak przynajmniej żartuje. Naprawdę kariera tego 33-letniego (ur. 1969) przystojniaka zaczęła się jeszcze w szkole średniej, gdy dorabiał do domowego budżetu modelingiem. Jak twierdzi, wcale wtedy nie marzył o karierze aktorskiej - bardziej pasjonował go sport. Urodził się na Kubie (w Hawanie lub w Artemisie), gdy miał 11 lat, cała rodzina wyemigrowała do USA. Skończył szkołę w Miami, tam uczył się aktorstwa. Na małym ekranie zadebiutował w programie uczącym angielskiego w hiszpańskojęzycznej telewizji Univision. Potem zagrał tu w kilku telenowelach, m.in. Morelia. Równolegle zdobywał role w telewizjach anglojęzycznych w serialach (One Life To Live w telewizji ABC) i w filmach. Pierwszym był Miami Shakedown (1993), próba zdyskontowania przebrzmiałego już wtedy sukcesu Policjantów z Miami, na którą nie dał się namówić Don Johnson, ale jego były partner Philip Michael Thomas - tak. Rene wystąpił tu w roli włoskiego rzezimieszka. Potem przyszły filmy kinowe - Tollboth, Azucar amarga, The Emerald Cut, The Suitor. Przez cały czas gra też w telenowelach: jego największa i najbardziej znana rola to Raimundo w Enamorada, a ostatnia jak dotąd - w Marii Belen, telenoweli "juvenil" z Norą Salinas. Rene gra też stale w teatrze i, jak twierdzi, tę pracę sobie najbardziej ceni.

Prywatnie pozostaje kawalerem, choć głośno było o jego planowanym ślubie z meksykańską aktorką i piosenkarką Patty Navidad (Angela). W jednym z talk-show wyznawali sobie miłość, śpiewali nawzajem bolera, a Patty opowiadała o Rene jako o ojcu jej przyszłych dzieci... To było w czerwcu 2001 roku. Do ślubu nie doszło - między innymi z powodu pewnej kasety wideo nagranej przez paparazzich w dyskotece Andromeda de Acapulco w ekskluzywnej dzielnicy Miami. Na kasecie Rene całował się ze swoimi wcześniejszymi narzeczonymi, stewardessą i dziennikarką. Tłumaczył się później, że został upity dwiema butelkami rumu, a potem uwiedziony.

Na początku tego roku plotkowano o jego nowym związku - z meksykańską aktorką Angelicą Vale (Przyjaciółki i rywalki). Cóż, wciąż jest kawalerem.

Hollywood nie stanął przed nim otworem, ale wszystko się jeszcze może zdarzyć. Czy ma jakieś pozaaktorskie marzenia? Poza marzeniem o sukcesie finansowym, który mają mu zapewnić wody toaletowe z jego własnymi feromonami (świat telenoweli turlał się ze śmiechu po tej wypowiedzi!) ma tez pragnienia bardziej romantyczne: kocha morze i chciałby kiedyś mieć pełnomorski jacht... A jak by na nim spędzał czas? "Łowiłbym ryby" - odpowiedział romantyczny (?) Rene.

Źródło: [link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 21:41:20 05-04-09    Temat postu:



Ostatnio zmieniony przez Greg20 dnia 9:04:07 10-10-09, w całości zmieniany 4 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin