Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Monica Bellucci
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki zagraniczni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Deborah
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 11312
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: z Karwi :P
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 20:15:41 07-04-07    Temat postu: Monica Bellucci




Monica Anna Maria Bellucci
data urodzenia: 1964-09-30 (50 lat)
miejsce urodzenia: Città di Castello, Włochy
wzrost: 170 cm
stan cywilny: dwukrotnie zamężna: 1. Claudio Carlos Basso (03.01.1990 - 25.06.1994, rozwód); 2. Vincent Cassel (od 03.08.1999-2013), 2 córki: Deva (ur. 12.09.2004) i Léonie (ur. 21.05.2010)

[link widoczny dla zalogowanych]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
prima
Detonator
Detonator


Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 433
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 22:05:46 07-04-07    Temat postu:

ubostwiam ja
Powrót do góry
Zobacz profil autora
*Kate*_xD
King kong
King kong


Dołączył: 11 Mar 2007
Posty: 2340
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: LiVeRpOoL

PostWysłany: 13:19:58 08-04-07    Temat postu:













Powrót do góry
Zobacz profil autora
prima
Detonator
Detonator


Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 433
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 14:23:46 08-04-07    Temat postu:

Monica Bellucci

30 września 1964 w Citta di Castello we Włoszech) – włoska modelka i aktorka.

Studiowała w Perugii prawo. Na pierwszym roku, by móc opłacić czesne, rozpoczęła karierę modelki i tak, w roku 1988 przeniosła się do Mediolanu i zapisała do Elite Model Management. Jej wdzięk został od razu zauważony przez jednego z fotografów i szybko została jedną z głównych modelek domu mody Dolce & Gabbana. Wkrótce potem porzuciła studia i rozpoczęła karierę aktorki - w 1990 roku zagrała swą pierwszą rolę we włoskim serialu Vita Coi Figli. Następnie, zdobyła rolę w filmie La Riffa, gdzie poznał ją Francis Ford Coppola, który dał Monice malutką rolę w swoim filmie - Drakula. Owa rola znacznie pomogła aktorce w odniesieniu kolejnych sukcesów - jakim były m.in. rolę we włoskiej produkcji L'Apartament (otrzymała nominację do nagrody Cezara dla najbardziej obiecującej aktorki), rolę w Under Suspicion ("Podejrzany"), w którym zagrała u boku Gene'a Hackmana i Morgana Freemana.

Wyszła za mąż w 1999 roku za francuskiego aktora Vincenta Cassela, z którym ma córkę Devę (2004).


Filmografia

* 1990 Briganti
* 1990 Vita coi figli
* 1991 La Riffa, - Francesca
* 1992 Drakula (Bram Stoker's Dracula) - narzeczona wampira Drakuli
* 1992 Ostinato destino - Marina i Angela
* 1994 Bohaterowie (Mitici, I) - Deborah
* 1995 Biały delfin (Palla di neve) - Melina
* 1995 Józef (Joseph) - Żona Faraona
* 1995 Cielo e sempre piu blu, Il
* 1996 Sorellina e il principe del sogno - Księżniczka
* 1996 Apartament (film) (L'Appartement) - Lisa
* 1996 Come mi vuoi - Nellina
* 1997 Stressati
* 1997 Plaisir (Le et ses petits tracas), - Zapłakana dziewczyna
* 1997 Doberman (Dobermann) - Nathalie
* 1997 W krzywym zwierciadle wyobraźni (Mauvais genre) - Camille
* 1998 Noworoczny koniec świata (L'Ultimo capodanno) - Giulia
* 1998 Compromis - Monique
* 1998 A los que aman - Valeria
* 1999 Jak ryba bez wody (Comme un poisson hors de l'eau (Like a Fish Out of Water)) - Myrtille
* 1999 Méditerranées - Marguerite
* 2000 Malena (Malena) - Malena Scordia
* 2000 Franck Spadone - Laura
* 2000 Podejrzany (Under Suspicion) - Chantal Hearst
* 2001 Braterstwo wilków (Le Pacte des loups) - Sylvia
* 2002 Un jour dans la vie du cinéma français - ona sama
* 2002 Nieodwracalne (Irréversible) - Alex
* 2002 Asterix i Obelix: Misja Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre) - Kleopatra
* 2003 Sindbad: Legenda siedmiu mórz (Sinbad: Legend of the Seven Seas) - Marina (fr.) (głos)
* 2003 Pamiętaj mnie (Ricordati di me) - Alessia
* 2003 Matrix Reaktywacja (The Matrix Reloaded) - Persefona
* 2003 Łzy słońca (Tears of the Sun) - Dr. Lena Kendricks
* 2003 Matrix: Rewolucje (The Matrix Revolutions) - Persefona
* 2004 Pasja (The Passion of the Christ) - Maria Magdalena
* 2004 She Hate Me - Simona Bonasera
* 2004 Tajni agenci (Agents secrets) - Barbara/Lisa
* 2005 Lord of War - Monica miała zagrać żonę Nicholasa Cage'a, z powodu ciąży odmówiła
* 2005 Nieustraszeni bracia Grimm (The Brothers Grimm) - Królowa Luster
* 2005 Za ile mnie pokochasz (Combien tu m'aimes?) - Daniela
* 2006 Le Concile de Pierre - Diane Siprien
* 2006 Centricity

Nagrody

*1997 - L'Appartement (nominacja) César najbardziej obiecująca aktorka
* 2002 - Braterstwo wilków (nominacja) Saturn najlepsza aktorka drugoplanowa

FOTO:


Foto. z filmu "Malena"











Foto. z filmu "Dobermann"




Foto. z filmu "The Brotherhood of the Wolf "(2001)








Foto. z filmu " Tears of the Sun (2003)"






Foto. z filmu " The Matrix Revolutions (2003)"




Foto. z filmu " The Matrix Reloaded (2003)"




Foto. z filmu "Irreversible (2003)"




Foto. z filmu " She Hate Me (2004)"





Foto. z filmu " Pasja (2004)"





Foto. z filmu " The Brothers Grimm (2005)"






Foto. z filmu " Shoot 'Em Up (2007)"







źródło Wikipedii by prima


Ostatnio zmieniony przez prima dnia 22:09:45 08-04-07, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
*KaMcIa*
Prokonsul
Prokonsul


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3232
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: Cancun

PostWysłany: 17:04:35 08-04-07    Temat postu:

ogladalam ja w "Pasji" barzdzo dobrze zagrala, lubie ja ogolnie to swietna aktorka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Deborah
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 11312
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: z Karwi :P
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:39:54 09-04-07    Temat postu:

Dzięki prima i *Kate*_xD za zdjęcia i wiadomości o niej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anhel
Generał


Dołączył: 27 Sty 2007
Posty: 9464
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 16:59:11 09-04-07    Temat postu:

Kocham ją jest wspaniała!! najbardziej zaskakujące jest to że nie podtrzymuje stereotypu very skinny a jednak jest ubóstwiana przez mężczyzn... jak dla mnie ma idealne kształty... no i można jej wybaczyć ten łamany angielski.. brzmi mi w uszach jedno zdanie... z "Podajerzanego": "Henllllyyy... łel alll juuuuuuu??"
Powrót do góry
Zobacz profil autora
prima
Detonator
Detonator


Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 433
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 17:13:42 09-04-07    Temat postu:

powtorze jeszcze raz - ubostwiam ja - i to prawda - rowniez ma idealne kształty kobiece ...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anhel
Generał


Dołączył: 27 Sty 2007
Posty: 9464
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 20:12:29 09-04-07    Temat postu:

przynajmniej nie wygląda jak z obozu koncentracyjnego bo niektóre aktorki tak wyglądają
Powrót do góry
Zobacz profil autora
prima
Detonator
Detonator


Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 433
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 20:15:13 09-04-07    Temat postu:

i za to jej chwala ze pozostaje soba - i jak widac nie ma kompleksów co do swojej figury
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aga;)
Mocno wstawiony


Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 6168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: NS city xD

PostWysłany: 22:59:11 09-04-07    Temat postu:

Bardzo ją lubie, jest świetną aktorką w dodatku bardzo ładną
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Anhel
Generał


Dołączył: 27 Sty 2007
Posty: 9464
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 9:43:43 10-04-07    Temat postu:

prima napisał:
i za to jej chwala ze pozostaje soba - i jak widac nie ma kompleksów co do swojej figury


nie musi mieć
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 19271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 11:15:10 10-04-07    Temat postu:

lubie ja ma swietna figure az mozna wpasc w kompleks

i jest dobra aktorka



Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewelincia
Idol
Idol


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 19:45:44 14-04-07    Temat postu:









Piękna....



















Powrót do góry
Zobacz profil autora
Julka
Aktywista
Aktywista


Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 374
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: 21:30:39 15-04-07    Temat postu:

ładna jest chociaż teraz troche przytyła
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki zagraniczni Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 1 z 11

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin