Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

James Blunt
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Piosenkarze i piosenkarki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Deborah
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 11312
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: z Karwi :P
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:48:16 30-03-07    Temat postu: James Blunt

James Blunt (właśc. James Hillier Blount, ur. 22 lutego 1974 roku) brytyjski piosenkarz.

Zadebiutował albumem "Back To Bedlam". Krążek rozszedł się w Europie w 5 milionach kopii. Pierwszy singiel, "You're Beautiful", bardzo szybko stał się hitem zdobywając pierwsze miejsca na listach przebojów Europy, USA i Australii.

Jego muzyka jest mieszanką jazzu i dobrze brzmiącego soulu, przypominając początkową muzykę Eltona Johna. Blunt gra na instrumentach takich jak: pianino, gitara, marimba, melotron i organy. Do jego sukcesu przyczyniła się Linda Perry, piosenkarka, która zajmuje się pisaniem tekstów dla artystów. James Blunt stał się jednym z nielicznych brytyjskich artystów, których piosenki znajdują się na szczycie Billboard Hot 100. Piosenka You're Beautiful osiągnęła pierwsze miejsce na początku 2006 roku, kiedy w Stanach Zjednoczonych miała premierę jego debiutancka płyta. Wytwórnią płytową Blunta jest Atlantic.



Dyskografia

* Back to Bedlam (2004)
* Chasing Time: The Bedlam Sessions DVD + CD (Live at BBC)

Nagrody
* 2005 – MTV Europe Music Awards- Best New Act
* 2005 – Q Awards - Best New Act
* 2005 – Digital Music Awards - Best Pop Act

* 2006 – NRJ Music Awards (France) - Best International Newcomer
* 2006 – Brit Awards - Best pop act and Best Male
* 2006 – ECHO Awards (Germany) - Best International Newcomer
* 2006 – MTV Australia Video Music Awards - Song of the Year for "You're Beautiful"
* 2006 – MTV Video Music Awards - Best Male Video "You're Beautiful"
* 2006 – MTV Video Music Awards - Best Cinematography "You're Beautiful"
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wronka
Idol
Idol


Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 1696
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 15:19:14 17-06-07    Temat postu:

Ma super piosenki, takie romantyczne
Powrót do góry
Zobacz profil autora
prima
Detonator
Detonator


Dołączył: 29 Mar 2007
Posty: 433
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk

PostWysłany: 23:06:40 29-10-07    Temat postu:

to nowe jego nagranie jest rewelacyjne ale mi wpadlo w ucho

James Blunt - 1973 (Video)

http://www.youtube.com/watch?v=A7Cd5LwV6eg
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Alize
King kong
King kong


Dołączył: 06 Paź 2007
Posty: 2635
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Elite Way School :*

PostWysłany: 16:16:55 30-10-07    Temat postu:

Mi też. Pisze świetne piosenki - idealne do tańca z chłopakiem
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 19271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:43:24 31-10-07    Temat postu:

Facet ma swietny głos i pisze naprawde piękne piosenki ))
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aniucha
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 10101
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 13:20:55 03-11-07    Temat postu:

1973 bardzo mi się podoba
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 150443
Przeczytał: 937 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 15:26:24 04-11-07    Temat postu:

bardzo lubię jego piosenkę You're Beatufiul
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aishwarya
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 16454
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: München
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 17:29:16 11-11-07    Temat postu:

Aniulek, ja także, jest śliczna
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 150443
Przeczytał: 937 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 21:23:48 06-01-08    Temat postu:




Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 19271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 21:33:47 06-01-08    Temat postu:

You're Beatufiul to już klasyka

uwielbiam tez jego piosenke Cry

http://www.youtube.com/watch?v=87Wa8Dm04FY

Poprostu Beatufiul


Ostatnio zmieniony przez Natalia dnia 21:34:36 06-01-08, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 150443
Przeczytał: 937 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 12:56:38 22-02-08    Temat postu:

Wszystkiego najlepszego, dzisiaj kończy 34 lata



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 150443
Przeczytał: 937 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:12:37 14-07-09    Temat postu:

fotki

Powrót do góry
Zobacz profil autora
iva
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 28 Paź 2010
Posty: 11129
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: MX
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 12:17:01 23-10-12    Temat postu:

James Blunt kończy karierę!

Zanim James Blunt stał się znanym na całym świecie muzykiem, był oficerem armii brytyjskiej służył m.in. w wojskach NATO stacjonujących w Kosowie. Jego międzynarodowa kariera zaczęła w 2005 roku, kiedy wydał singiel You're Beautiful, który przez długie tygodnie nie schodził z list przebojów. Blunt pojechał w niemal roczną trasę koncertową. Do dzisiaj sprzedał ponad 18 milionów płyt.

Jak się jednak okazuje, 38-letni dzisiaj artysta nie chce już żyć z muzyki. Wczoraj po południu ogłosił bowiem, że kończy karierę.

Chciałem po prostu poświęcić trochę czasu samemu sobie - powiedział Blunt w rozmowie z Daily Mail. Nie mam planów, żeby dalej komponować piosenki. Relaksuję się od czasu, kiedy skończyłem moją ostatnią światową trasę koncertową. Spędzam dużo czasu na Ibizie, gdzie mam willę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bunia312
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 03 Kwi 2012
Posty: 13636
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Zduńska Wola
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 2:02:25 06-11-12    Temat postu:

Myślę, że długo nie wytrzyma bez muzyki i po jakimś czasie wróci. W końcu jak ktoś tak długo lży jako muzyk tak łatwo nie będzie o tym zapomnieć i się zatęskni za takim życie, koncertami, fanami.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 150443
Przeczytał: 937 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 21:17:19 19-05-18    Temat postu:

na ślubie Meghan Markle i Księcia Harrego



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Piosenkarze i piosenkarki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin