Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jenni Rivera

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Piosenkarze i piosenkarki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 51843
Przeczytał: 184 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 18:23:24 11-06-13    Temat postu: Jenni Rivera

Jenni Rivera, właśc. Jenny Dolores Rivera Saavedra (ur. 2 lipca 1969 w Long Beach, zm. 9 grudnia 2012 w Iturbide w Meksyku) – amerykańska piosenkarka meksykańskiego pochodzenia, wykonująca muzykę etniczną – latynoamerykańską (banda i norteño).
Jej piosenki często dotykają tematów społecznych, niewierności, relacji między mężczyzną i kobietą. Dziesiąty album studyjny jej autorstwa – Jenni (2008) – był jednocześnie pierwszym, który wspiął się na pierwsze miejsce zestawienia Billboard Top Latin Albums. Duży sukces komercyjny sprawił m.in., że pojawiła się w reality show Jenni Rivera Presents: Chiquis & Raq-C (była zarówno występującą jak i producentką).
Zginęła w katastrofie lotniczej, która miała miejsce w Iturbide w północnym Meksyku 9 grudnia 2012



Dyskografia

Homenaje A Las Grandes (2003)
Simplemente La Mejor (2004)
Parrandera, Rebelde y Atrevida (2005)
En Vivo Desde Hollywood (2006)
Besos y Copas Desde Hollywood (2006)
Mi Vida Loca (2007)
La DIva En Vivo (2007)
Jenni (2008)
Jenni: Super Deluxe (2009)
La Gran Señora (2009)
La Gran Señora En Vivo (2010)
Joyas Prestadas (banda) (2011)
Joyas Prestadas (Pop) (2011)



Cuando Muere una Dama

http://www.youtube.com/watch?v=bGH1ewucmkg
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Piosenkarze i piosenkarki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin