Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Nek Filippo Neviani

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Piosenkarze i piosenkarki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simples
Motywator
Motywator


Dołączył: 31 Paź 2015
Posty: 205
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 23:32:04 12-07-18    Temat postu: Nek Filippo Neviani

Nek, właściwie Filippo Neviani (ur. 6 stycznia 1972 w Sassuolo, małym mieście w prowincji Modena ) – włoski piosenkarz







Dyskografia

Albumy włoskojęzyczne

Nek (1992)
In te (1993)
Calore umano(1994)
Lei, gli amici e tutto il resto (1997)
In due (1998)
La vita è (2000)
Le cose da difendere (2002)
L'anno zero. The Best of Nek (2003)
Una parte di me (2005)
Nella stanza 26 (2006)
Un'altra direzione (2009)
Filippo Neviani (2013)
Prima di parlare (2015)
Unici (2016)

Albumy hiszpańskojęzyczne

Nek (1997)
Entre tu y yo (1998)
La vida es (2000)
Las cosas que defendere (2002)
El año cero. Lo Mejor de Nek (2003)
Una parte de mi (2005)
En el quarto 26 (2007)
Nuevas direcciones (2009)
Filippo Neviani (2013)
Unicos (2017)

Prywatnie mąż jednej żony We wrześniu 2006 poślubił swoją byłą asystentkę Patrizię Vacondio. Ojciec dwóch córek. Starsza Martina, z poprzedniego związku żony, którą adoptował W 2012 roku doczekali się z Patrizią kolejnej córki, Beatrice

Rodzinne fotki




Sam o sobie na tt tak pisze: Sono padre, musicista, cantante, compositore, produttore, scrittore e Harleybiker. I'm father, musician, singer, song writer, producer, writer and Harley biker.

Nie wiem co ten facet ma w głosie, ale jak zaczynam go słuchać, to bardzo trudno mi przestać Gdyby ktoś mnie zapytał o moją ulubioną piosenkę Neka, to musiałabym odpowiedzieć: WSZYSTKIE Żywioł na scenie i poza nią Wystarczy obejrzeć jakiś koncert albo posłuchać wywiadu

W Polsce znany głównie ze swojego wielkiego przeboju: Laura non c'è Jeszcze teraz można u nas w Radio czasami tę piosenkę usłyszeć
Powrót do góry
Zobacz profil autora
simples
Motywator
Motywator


Dołączył: 31 Paź 2015
Posty: 205
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 0:45:16 14-08-18    Temat postu:

Aktualnie Filippo Neviani, po bardzo pracowitym czasie, odpoczywa z rodziną

Przez ostatni rok, wraz z dwoma innymi włoskimi piosenkarzami, dali wiele koncertów Zjechali Włochy wzdłuż i wszerz



Od lewej: Francesco Renga, Max Pezzali i Nek

Osobiście uważam, że utwory Neka, śpiewane przez jego kolegów po fachu tracą trochę swój urok No, ale z kolei utwory tych panów wyśpiewane przez Neka ten urok zyskują

Il concerto che ha fatto impazzire i fan! Max Pezzali, Francesco Renga e Nek

Godny polecenia jest ostatni solowy koncert Neka

Nek - Arena di Verona 2017

I coś ze starszych koncertów Milano w Italii

Nek - Forum assago Tour live FULL

I jeszcze jeden ze starszych koncertów godny polecenia. Tym razem Gampel w Szwajcarii

Nek Live In Gampel 2005 FULL CONCERT HD

To niesamowite jak facet, który zna kilka zwrotów po niemiecku, potrafi nawiązać wspaniały kontakt z publicznością Pomimo deeszczowej aury wszyscy bawili się wyśmienicie Ach! Zapomniałabym W pierwszych pięciu minutach na filmie to oczywiście nie Nek

W Brazylii. Z pomocą potrzebującym






I filmiki

[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]

A ta fotka pojawiła się na tt jakiś czas temu



Mam nadzieję, że ten obrazek oznacza, iż powstaje materiał na nową płytę


Ostatnio zmieniony przez simples dnia 0:47:41 14-08-18, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 51155
Przeczytał: 338 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 9:20:10 26-05-19    Temat postu:

świetny piosenkarz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Piosenkarze i piosenkarki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin