Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Amparito Arozamena

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 51267
Przeczytał: 279 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 13:13:37 02-05-16    Temat postu: Amparito Arozamena

María Amparo Arozamena Sánchez (Ciudad de México 24 de agosto de 1916 Ciudad de México, 30 de abril de 2009) fue una primera actriz mexicana de teatro, cine y televisión.




Filmografia

Amigos X Siempre (2000) Telenovela .... Doa Virginia
Mi destino eres tú (2000) Telenovela .... Chonita
Locura de amor (2000/1) Telenovela .... Doa Tomasa
Humor es... los comediantes (1999) .... Invitada
Cuento de Navidad (1999) Mini-telenovela .... Clienta de Melquíades
DKDA: Sueos de juventud (1999) Telenovela .... Carmelita
El diario de Daniela (1998) Telenovela .... Amparito
Los nuevos Beverly (1996)
3 comunes y corrientes (1995)
Alondra (1995) Telenovela .... Maty
Pobre nia rica (1995) Telenovela .... Doa Andrea Múzquiz
Hasta que los cuernos nos separen (1995)
Buscando el paraíso (1994) Telenovela .... Doa Edna
Dos hermanos buena onda (1993)
Yo hice a Roque III (1993)
Baila conmigo (1992) Telenovela .... Consuelo
Pólvora en la piel (1992)
Cuando llega el amor (1989-1990) Telenovela .... Doa Refugio
Un paso al más acá (1988)
Quisiera ser hombre (1988) .... Chona
Ser charro es ser mexicano (1987)
El hospital de la risa (1986) .... Milagros
El mexicano feo (1984)
Allá en el rancho de las flores (1983)
Más valiente del mundo (1983)
Angélica (1982) Telenovela
En busca del paraíso (1982) Telenovela .... Hortensia
Por amor (1982) Telenovela
Cuentos colorados (1980)
Nora la rebelde (1979) .... Beatriz, viuda de Pérez
El Apenitas (1978)
El patrullero 777 (1978)
Ven conmigo (1975) .... Eulogia
Yo y mi mariachi (1975)
Las hijas de don Laureano (1974)
Chucherías (1972-1974) .... Varios personajes
La cigüea sí es un bicho (1971)
Qué familia tan cotorra (1971)
Los Beverly de Peralvillo (Serie de televisión) (1968-1971) .... Doa Chole
Duelo de pasiones (1968) Telenovela .... Chuy
Mi padrino (1968)
La vida de Pedro Infante (1966) .... Pasajera en autobús
Ruletero a toda marcha (1964)
Dos inocentes mujeriegos (1964)
Cri Cri el grillito cantor (1963)
El amor llegó a Jalisco (1963)
México de mis recuerdos (1963) .... Sra. de teatro
La divina garza (1963)
Los parranderos (1963)
Destino (1962) Telenovela
Las Amapolo (1962)
Sobre el muerto las coronas (1961)
Viva Chihuahua (1961)
Que padre tan padre! (1961)
Las Leandras (1960) .... Manuela Monterubio
El dolor de pagar la renta (1960)
Dos hijos desobedientes (1960)
Nacida para amar (1959)
El Sordo (1959)
México nunca duerme (1959)
La vida de Agustín Lara (1959) .... Criada
Sabrás que te quiero (1958)
Maratón de baile (1958)
Quiero ser artista (1958)
Cuatro copas (1958)
Tres desgraciados con suerte (1958)
Mi desconocida esposa (1958)
Cielito lindo (1957)
Pobres millonarios (1957)
El organillero (1957)
El caso de la mujer asesinadita (1955)
Tres bribones (1955)
Maldita ciudad (1954)
Se solicitan modelos (1954)
Cantando nace el amor (1954)
Caballero a la medida (1953)
La sexta carrera (1953)
Quiéreme porque me muero (1953)
Ahí vienen los gorrones (1953)
Nosotras las sirvientas (1951)
Mi mujer no es mía (1951)
Baile mi rey (1951)
Madre querida (1951)
Pecado de ser pobre (1950)
Huellas del pasado (1950)
Al son del mambo (1950)
Cabaret Shangai (1950)
La dama torera (1950) .... Julia
Yo quiero ser mala (1950)
Canas al aire (1949)
La hija del penal (1949) .... Rosa
El mago (1949)
La vorágine (1949)
Cuando los padres se quedan solos (1949) .... Lorenza
Qué verde era mi padre! (1945)
Toda una vida (1945)
El gendarme desconocido (1941)
Hasta que llovió en Sayula (1941)
La justicia de Pancho Villa (1940)
Perfidia (1939) .... Muriel, la cazafortunas
María Elena (1936)
El rayo de Sinaloa (1935)
Almas encontradas (1933)
La calle del ensueo (1929)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin