Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Grecia Colmenares
Idź do strony 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelincia
Idol
Idol


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 19:15:47 13-02-07    Temat postu: Grecia Colmenares

Grecia Dolores Colmenares Miussens urodziła się 7 grudnia 1962

# Pożyczone życie("Vidas prestadas") .... Fernanda Valente López (1 episode, 2000)
# "Chiquititas" .... Ana Pizarro (1 episode, 1999)
# Dwa oblicza miłości("Amor sagrado") (1996) TV series .... Eva / ... (unknown episodes)
# "El día que me quieras" (1994/II) TV series .... Soledad
# Milagros("Más allá del horizonte") .... Milagros / ... (2 episodes, 1994)
# "Primer amor" (1992) TV series .... María Inés
# "Manuela" (1991) TV series .... Manuela Guerrero/Isabela Verezza
# "Romanzo" (1990) TV series .... Gianina
# Zbuntowana("Rebelde") (1989) TV series .... Marina Roldán
# Namiętności("Pasiones") (1988) TV series .... Milagros Sarmiento

# "Grecia" (1987) TV series .... Grecia
# Maria("María de nadie") (1985) TV series .... María
# "Azucena" (1984) TV series .... Azucena Rodríguez
# "Topacio" (1984) TV series .... Topacio (unknown episodes)
# "Rosalinda" (1981) TV series .... Rosalinda
# "Marielena" (1981) TV series
# "Elizabeth" (1980) TV series .... Lourdes
# "Estefanía" .... Ana María Escobar (1 episode, 1979)
# "Sangre azul" (1979) TV series
# "Carolina" (1976) TV series .... Blanquita



Ogladalam wsystkie telenowele z jej udziałem oprocz ostatniej. Świetnie gra, i jest najbardziej naturalna aktorką wg mnie. Szkoda żse w gazetach nic o niej nie piszą. Brakuje mi szczerze mowiac artyulow w 'swiecie seriali' o aktorkach ktore błyszczały w latach 80-tych . Mam nadzieje ze na tym forum sobie odświezymy pamiec


fotki Grecii







Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paolcia:)
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 26 Sie 2006
Posty: 18831
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Jordanów

PostWysłany: 16:08:59 17-02-07    Temat postu:







Powrót do góry
Zobacz profil autora
giovanna
King kong
King kong


Dołączył: 08 Maj 2006
Posty: 2635
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: Milano
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:25:23 17-02-07    Temat postu:

Ja ogladałam zbuntowana marie oraz dwa oblicza miłosci bardzo lubilam ta aktorke nawet teraz na Polonia1 jest emisja Namietności nie ogladam z braku czasu ale widzialam fragmenty i widać wyrazna roznice miedzy tym co bylo a obecnie jest w telenowelach
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kass
Generał


Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 9391
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Orange County

PostWysłany: 17:00:25 17-02-07    Temat postu:

tez ja lubilam, ile ona ma lat?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewelincia
Idol
Idol


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 20:47:58 17-02-07    Temat postu:

Grecia urodzila sie 7.12. 1962 r w Valencii w Wenezueli . Obecnie ma 45 lat.

filmografia

"Angelica" (1973)
"Ileana" (1977)
"Zoraida" (1977)
"Carolina" (1977)
"Tormento" (1979)
"Sangre Azul" (1979)
"Estefania" (1979)
"Elizabeth" (1980)
"Rosalinda (1981)
"Dias de Infamia" (1981)
"Marielena" (1981)
"Azucena" (1984)
"Topacio" (1984)
"Maria de Nadie" (1985-1986)
"Grecia" (1987)
"Pasiones" (1988)
"Rebelde" (1989)
"Manuela" (1991)
"Primer Amor" (1993)
"Milagros" (1993)
"El Dia que Me Quieras" (1994)
"Amor Sagrado" (1996)
"Chiquititas" (1999)
"Vidas Prestadas" (2000)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sister
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 12053
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 1:49:32 23-03-07    Temat postu:

Ogadałam ją na pewno w jakiejś telci, ale już nie pamiętam w jakiej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kass
Generał


Dołączył: 06 Paź 2006
Posty: 9391
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Orange County

PostWysłany: 9:32:49 23-03-07    Temat postu:

ja ją uwielbiam, ogladalam na poloni 1 wlasnie, macie ten program?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sister
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 12053
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 11:45:09 23-03-07    Temat postu:

A to już pamiętam w jakiej teli ją oglądałam. Taki był bardzo start ten fil ale nawet fajny. OPna związała sie z takim męzczyzną z wąsem. Już wszystko iwem Ja mam polonie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewelincia
Idol
Idol


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 13:37:52 23-03-07    Temat postu:

JA MAM polonie 1... oni ta telenowele 'namietnosci' co chwila powtarzaja.. przynajmniej raz w roku mogliby teraz powtorzyc inn seriale z nia albo puscic inne ktorych nie widzielismy. np. Topacio (pierwowzor Esmeraldy) . a tak na marginesie macie jakies artykuly z Grecia po pOLSKU? KIEDYS WIEM ZE W TELETYGODNIU BYLO COS... I NAWET NA OKLADCE BYLA Z JORGE MARTINEZEM.. t ojeszcze bylo w latach 90- tych jak Manuela byla emitowana....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aga;)
Mocno wstawiony


Dołączył: 26 Sty 2007
Posty: 6168
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: NS city xD

PostWysłany: 15:03:32 23-03-07    Temat postu:

Ja jej nie kojarze chyba nic z nią nie oglądałam;)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
a_moniak
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 12531
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 15:38:34 23-03-07    Temat postu:

sporo było telenowel z jej udziałem w Polsce ale zadnej nie oglądałam najwyżej urywki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martuuusia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 11572
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 19:51:06 23-03-07    Temat postu:

Urodziła się 7 grudnia 1962 roku. Zapytana o sekret swej urody, odpowiada: "Kładę się spać wcześnie i śpię co najmniej osiem godzin. Nie maluję się na co dzień, najwyżej trochę usta, ale przenigdy oczy. Bardzo się boję, że te wszystkie cienie i kredki zepsują mi skórę. Z tego samego powodu nigdy się nie opalam."

Grecia Dolores Colmenares Mieussens jest córką Niemki, Grecii Mieussens i Wenezuelczyka Lisandra Ernesta Colmenaresa. Lola (bo tak ją nazywano w dzieciństwie) mieszkała w mieście Walencja z rodzicami i rodzeństwem - Carmen Victorią, Aną Teresą, Jose Gregoriem i Marią Andreiną. Gdy miała pięć lat, rodzice się rozwiedli. Wychowywała ją matka, która adoptowała jeszcze córkę swej przyjaciółki - aż do 10. roku życia, kiedy to Grecia zamieszkała u ciotki w Caracas. I tu Grecia odkryła swą aktorską pasję. W domu jej matki nie było nawet telewizora (pani Grecia uważała, że ma zgubny wpływ na dzieci), tu zafascynowała się telewizją i filmem. Jej pragnienie gry było tak silne, że rodzina nie miała wyboru i zaczęła ją wspierać. Już jako 11-latka zadebiutowała w telenoweli Angelica, razem z Mayrą Alejandrą (Barwy miłości), córką scenarzystki tej noveli. Przyjaźń Mayry i Grecii bardzo zaważyła na dalszej karierze naszej bohaterki.

Do końca lat 80. zagrała w prawie 10 telenowelach, m.in. w Topacio (pierwowzorze Esmeraldy) u boku debiutującego w tym filmie Victora Camary - była to pierwsza telenowela w historii dubbingowana na język angielski. Z tych lat pochodzą też pierwsza wersja Rosalindy, Maria de Nadie, Grecia, Pasiones. Część tych tytułów widzieliśmy w Polsce na przełomie lat 80. i 90., kiedy dopiero odkrywaliśmy uroki telenowel. Pamiętacie czasy, gdy można je było oglądać tylko w regionalnych programach TVP i lokalnych telewizjach należących do Włochów? Grecia przemawiała do nas wtedy we włoskim dubbingu...

Dziś mieszka w Miami; prawie cały rok 2000 spędziła w Peru (kręcąc Pożyczone życie), a przyjechała tam z Argentyny, gdzie żyła przez 14 lat. Miała tam status wielkiej, argentyńskiej gwiazdy - wielu jej fanów nie wiedziało nawet, że nie jest Argentynką. Po tylu latach nabrała nawet argentyńskiego akcentu. Niedawno Grecia otrzymała propozycję pracy we Włoszech - choć przeprowadzka całej rodziny do Miami świadczy raczej o hollywoodzkich aspiracjach...

Dziewczyna z jej urodą nie mogła długo być sama. Miała zaledwie 16 lat, gdy wyszła za mąż po raz pierwszy - za swego partnera z planu zdjęciowego, Henry'ego Zakkę. Małżeństwo przetrwało rok. Drugi raz wyszła za mąż w wieku lat 19 za dziennikarza Santiago Pumarollę ("to nie było małżeństwo, to była walka" - mówiła wiele lat później, w tym samym wywiadzie, w którym pierwsze małżeństwo uznała za największy błąd w swoim życiu). Trzeci raz stanęła na ślubnym kobiercu w roku 1986 - jej wybranek Marcelo Pelegri, Argentyńczyk, był początkowo jej menedżerem. Pobrali się po czterech miesiącach znajomości, związek jednak trwa do tej pory. Mają 10-letniego syna Gianfranco.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ewelincia
Idol
Idol


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 16:08:14 06-04-07    Temat postu:







Powrót do góry
Zobacz profil autora
Deborah
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 11312
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: z Karwi :P
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 11:02:44 23-04-07    Temat postu:

Aga;) napisał:
Ja jej nie kojarze chyba nic z nią nie oglądałam;)


Ja tak samo jej nie kojarzę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiamala
King kong
King kong


Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 2934
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: Elk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 12:38:46 13-05-07    Temat postu:

jest pięękna i ma pięękne wlosy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 17, 18, 19  Następny
Strona 1 z 19

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin