Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Maria Elena Velasco

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Adrian
Prokonsul
Prokonsul


Dołączył: 13 Lip 2012
Posty: 3301
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 20:43:11 17-03-13    Temat postu: Maria Elena Velasco



Urodziła się 17 grudnia 1940 roku w Puebla, Meksyk.

Znana jako La India Maria. Zasłynęła z tej roli, która jest inna niż wszystkie. Otóż w każdej produkcji gra tą samą postać, z tym samym imieniem, wyglądem i stylem bycia. Jej postacie są tylko różne dla biegu zdarzeń.
Aktualnie możemy ją oglądać w Corazón Indomable.

Filmografia:
Ruletero a toda marcha (1962)... Enfermera (Sin creditos)
El rey del tomate (1963)... Clienta de librado (Sin creditos)
México de mis recuerdos (1963)... Petra
Los derechos de los hijos (1963)... Maria
El revólver sangriento (1964)... Esposa de Pedro
Los tres mosqueteros de Dios (1967)... Chica en club "El infierno" (Sin creditos)
El bastardo (1968)... La india María.
Tonta tonta pero no tanto (1972)... India María
El miedo no anda en burro (1973)... María Nicolasa Cruz
Pobre, pero honrada (1973)... India María
La madrecita (1974)... (La india María) Sor María
La presidenta municipal (1975)... María Nicolasa
Sor Tequila (1977)... Sor María (Sor Tequila)
Duro pero seguro (1978)... India María
La comadrita (1978)... María Nicolasa
OK míster Pancho (1981)... India María
El que no corre... vuela (1982)... María Nicolasa
El coyote emplumado (1983)... India María
Ni Chana, ni Juana (1984)... Juana Cruz, Emilia (Chana)
Ni de aquí, ni de allá (1987).... India María
Se equivocó la cigüeña (1992).... India María
Las delicias del poder (1998).... La India María, Lorena Barriga
Huapango (película) (2004)... Maestra de baile
La hija de moctezuma (2011)... La india Maria

Programas aparecidos:
Corazón Indomable (2013) .... Marìa Nicolasa Cruz de Olivares
La Familia P.Luche (Un episodio) (2004)
Mujer, casos de la vida real (Un episodio) (2004)
La Hora pico (Doble episodio) (2003)
Papá Soltero (Un episodio) (1988)
¡Ay María Qué Puntería! (1997)
Over The Top (1992)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Paulina89
Generał


Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 8802
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:34:41 01-05-15    Temat postu:

Wielka szkoda,że umarła [*]
Bardzo fajnie zagrała w CI i ten jej taniec
Niech spoczywa w pokoju [*]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
syla6667
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 30018
Przeczytał: 16 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gdańsk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:37:09 01-05-15    Temat postu:

właśnie przeczytałam, że dzisiaj umarła
Powrót do góry
Zobacz profil autora
salakis
Komandos
Komandos


Dołączył: 14 Cze 2013
Posty: 676
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Chorzów/Steinenstadt
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: 20:06:59 01-05-15    Temat postu:

Niech spoczywa w spokoju,szkoda jej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin