Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Natalia Ramirez
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ewelincia
Idol
Idol


Dołączył: 15 Cze 2006
Posty: 1063
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Gliwice

PostWysłany: 19:27:08 23-01-07    Temat postu: Natalia Ramirez

znana jest z telenoweli 'Betty la fea' , grała Marcelę.


Natalia Ramírez Arana urodziła się 3 sierpnia 1967


#"Las Vega" ... Veronica Maria Bolaños De Vega (2016-2017)
#"Revancha "(2017)
#"Quién mató a Patricia Soler?" .... Carmen Sinisterra (2015)
#"Rosario" .... Magdalena Pérez (2012)
#"La Prepago" (2012)
#"Corazón apasionado" ...... Sonia de Rey (2011-2012)
# Pieska miłość "Perro amor")..... Rosario Pinoz de Santana (2010)
# "Novia para dos" (2008) TV series .... Silvia de Rugeles
# Miłość i przemoc("Amor a Palos" )(2005) TV series .... Magdalena Lam de Soriano (unknown episodes)
# "Al filo de la ley" .... Barbara (12 episodes, 2005)
# "Decisiones" .... Victoria (1 episode, 2005)
# "Negra consentida" .... Isabel Vélez de Aristiguieta (1 episode)
# "Dr. Amor" (2003) TV series .... Rosario Vargas
# "Mi pequeña mamá" (2002) TV series .... Chantal
# Samotna w sieci("Solterita y a la orden" )(2001) TV series .... Josefa Barrios
# Brzydula("Yo soy Betty, la fea" )(1999) TV series .... Marcela Valencia (unknown episodes)

# "El amor es más fuerte" (1998) TV series .... Carolina (1998)
# "Las ejecutivas" (1996) TV series
# "Si nos dejan" (1995) TV series
# "Lucerito" (1994) TV series .... Cristina Posada
# "No juegues con mi vida" (1990) TV series
# "El pasado no perdona" (1990) TV series
# "Quieta Margarita" (1988) TV series .... Sarita Montiel
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Erika_Buenfil
Wstawiony
Wstawiony


Dołączył: 15 Lip 2006
Posty: 4534
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:44:25 25-01-07    Temat postu:

Świetna aktorka i piosenkarka
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Natalia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 02 Lut 2006
Posty: 19271
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:46:41 25-01-07    Temat postu:

lubie ja super grała marcele pozatym to moja imienniczka
a wiadomo wszysktie natalie sa the best
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martuuusia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 11572
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 17:36:09 25-01-07    Temat postu:

Urodzona 3 sierpnia 1967 w Bogocie Natalia Ramirez Arana zaczynała karierę od śpiewu, swojej wielkiej pasji. Od roku 1987 przez siedem lat Kolumbijczycy słuchali jej głosu w przeróżnych reklamówkach. Pierwszą rolę w telewizji zagrała w 1988 w telenoweli Quieta Margarita; tu także śpiewała. Od tego też roku łączyła pracę ze studiami dziennikarskimi.
No właśnie, Brzydula - światowy hit, który odbijał się Natalii czkawką przez parę lat. Z jednej strony lubiła swą bohaterkę, znajdowała dla niej usprawiedliwienia: "Była tak skoncentrowana na Armandzie, że przesłonił jej cały świat. A potem była tak zdumiona tym, co narodziło się między Armandem i Betty, że nie wiedziała, jak reagować. Łączyła ją z Armandem zupełnie chora więź". Publiczność kochająca Beatriz Pinzon znienawidziła Marcelę - i Natalię. Jakoś sobie z tym poradziła, choć z kolejnych propozycji rół wybierała głównie postaci pozytywne. Dała się nawet zabić w pierwszym odcinku wenezuelskiego serialu Negra consentida (2004). W amerykańskim serialu Al filo de ley (2004) grała szlachetną panią adwokat walczącą w obronie sprawiedliwości, a nieumiejącą sobie poradzić ze spotkaniem po latach dawnej miłości, Jorge Araveny.
Od 10 lat mieszka w Miami z córką Gabrielą (1995), jej drugi mąż José Ricardo Diaz jest przedsiębiorcą. Natalia chętnie jednak grywa w całej Ameryce Łacińskiej. Gdy przyjęła główną rolę w Dr. Amor, przeniosła się do Argentyny z córką, która tam poszła do szkoły. Pobyt w Wenezueli wspominać będzie trochę gorzej: pewnego dnia została uprowadzona. W czerwcu 2006 w drodze z lotniska w Caracas czterech mężczyzn otoczyło taksówkę, którą jechała. Trzymali ją kilka godzin grożąc bronią, w tym czasie wyczyścili jej konto za pomocą jej karty kredytowej. "Dobrze, że przynajmniej oddali mi paszport" - mówiła potem mężnie. Hart ducha okazała, gdy przyjęła propozycję udziału w wenezuelskiej edycji Tańca z gwiazdami: "Nie będę przecież oceniać całego kraju po zachowaniu kilku ludzi". A cały kraj - cała Wenezuela - pokochała ją po roli Magdaleny Lam tak, jak kiedyś nienawidziła za Marcelę.
Uważa się za osobę konserwatywną, odpowiedzialną i nieśmiałą. Profesjonalistkę, zdyscyplinowaną i upartą. "Nigdy nie przebaczyłabym zdrady" - mówi.- "Niewierność nie ma usprawiedliwienia". Jej zdaniem najtrudniejsze w byciu kobietą jest bycie kobiecą; a w byciu aktorą - przezwyciężać swoje ego. W następnym życiu też chciałaby być aktorką, ale za swą największą porażkę zawodową uważa fakt, iż tak mało śpiewa. W łóżku jest niewolnicą. Zapytana o część jej ciała, która jej zdaniem wymaga interwencji chirurga plastycznego, odpowiada: "niemal każda". Największe kompleksy ma na punkcie kolan. Podziwia kobiety, które umieją dominować nad mężcyznami. Nie zgadza się z twierdzeniem, ze w miłości i na wojnie wszystkie chwyty są dozwolone. Płacze z miłości.. Za najlepszy okres w swym życiu uważa dzieciństwo. Pierwsze, na co patrzy poznając mężczyznę, to oczy. Bywa zazdrosna. Gdyby stanęła przed Bogiem, powiedziałaby " przepraszam". Sposób na spokojny sen to modlitwa. Grzech, za który mogłaby być potępiona, bo obżarstwo. Najkosztowniejszy podarunek, jaki kiedykolwiek otrzymała, to "czyjś przylot samolotem tylko po to, by mnie pocałować". Jej życiowa filozofia? "Najprostsza: miłość i pokój". Uwielbia spać, śmiać się i grać w tenisa. Jest bardzo mięsożerna. Niczego się nie boi. Nie kłamie. Nie żałuje żadnej decyzji, którą podjęła w życiu.

Filmografia:
2005: Miłość i przemoc (Amor a Palos) jako Magdalena Lam de Sorkiano
2004: Al filo de la ley jako Barbara
2003: Dr. Amor jako Rosario Vargas
2002: Mi pequeña mamá jako Chantal
2001: Solterita y a la orden jako Josefa Barrios
1999-2001: Brzydula (Yo soy Betty, la fea) jako Marcela Valencia
1998: Amor es más fuerte, El jako Carolina
1996: Ejecutivas, Las
1990: Pasado no perdona, El
1990: No juegues con mi vida
1988: Quieta Margarita

Ciekawostki:
-najlepszą przyjaciółką Naty jest Lorna Paz
-Natalia Ramírez ma sześcioletnią
córeczkę - Gabriele Guzmán
-Natalia uwielbia grać w tenisa
-znak Zodiaku Natalii to Lew
-aktorka najbardziej chciałaby pojechać do Las Velas
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gislene
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 10850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 17:49:22 16-05-07    Temat postu:







Powrót do góry
Zobacz profil autora
*KaMcIa*
Prokonsul
Prokonsul


Dołączył: 25 Mar 2007
Posty: 3232
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: Cancun

PostWysłany: 11:39:57 17-05-07    Temat postu:

... Za dobrze jej nie pamietam ale ma cos w sobie ma sliczne oczy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gislene
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 10850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 17:10:29 17-05-07    Temat postu:

Ja oglądałam ją jako Marcelę w "Brzyduli" i całkiem niedawno jako Magdalenę w "Miłości i przemocy". Na początku nawet jej nie poznałam, bo w tych krótkich włosach wygląda całkiem inaczej.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zbuntowana
Mocno wstawiony


Dołączył: 26 Kwi 2007
Posty: 6223
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszaw

PostWysłany: 12:08:00 25-05-07    Temat postu:

Pamietam ja z Brzyduli

Powrót do góry
Zobacz profil autora
OLuS
Idol
Idol


Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 1054
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa

PostWysłany: 13:31:43 25-05-07    Temat postu:

super grała w Brzyduli ^^
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aguska
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 10 Sie 2006
Posty: 12677
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Poznaaaań;*
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:00:57 25-05-07    Temat postu:

Ja własnie lubię ją za rolę w Brzyduli
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gislene
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 10850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 17:16:37 25-05-07    Temat postu:

Ja też bardzo lubię ją za Marcelę z "Brzyduli", ale Magdalenę w "Miłości i przemocy" też dobrze zagrała.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Roberta-Dulce
Generał


Dołączył: 06 Sie 2007
Posty: 8920
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Elite Way School

PostWysłany: 13:14:43 15-09-07    Temat postu:

ja jej nie lubie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 152518
Przeczytał: 679 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 9:51:25 07-11-07    Temat postu:

Świetnie grała w Brzyduli.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
a_moniak
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 12531
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 12:45:06 07-11-07    Temat postu:

w Brzyduli super grała, a Amr a alos jużtak średnio...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 152518
Przeczytał: 679 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 21:17:23 03-01-08    Temat postu:








Mi pequena mama


Ostatnio zmieniony przez Angelica dnia 21:21:12 03-01-08, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorki Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 1 z 9

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin