Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Jose Luis Franco

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 16:27:54 18-03-09    Temat postu: Jose Luis Franco

Aktor znany z roli Roberta w telenoweli "Enamorada" ("W poszukiwaniu miłości). Grał również w "Tak jak w kinie" oraz "Amor descarado"

Filmografia:

# "El Cártel" (2008) .... Angel Santana
# "Decisiones" (2007) .... Faustino
# "La Hija del mariachi" (2006) .... Licenciado Corona (2006)
# "Historias y testigos: Propriedad privada" (2004) .... Diego
# "Historias y testigos: Asesino de la galería" (2004) .... Diego
# "Historias y testigos: ¡Ni una muerta mas"! (2004) .... Diego
# "Amor descarado" (2003) .... Lupe
# "Vale todo" (2002) .... Renato
# "Lo que callamos las mujeres" (2001) .... Javier
# "Tak jak w kinie" ("Como en el cine"), 2001 .... Saul
# "W poszukiwaniu miłości" ("Enamorada"), 1999 .... Roberto
# "Señora" (1998) .... Kennedy
# "Te dejaré de amar" (1996) .... Felipe Montiel
# "A flor de piel" (1996)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 16:33:21 18-03-09    Temat postu:

Jose Luis Franco

Potomek Azteków

marzec 2005

"Jestem Meksykaninem z urodzenia i Aztekiem z pochodzenia" - mówi o sobie 33-letni Jose Luis Franco. "Mówiąc szczerze, uważam się za aktora charakterystycznego, dalekiego od udawania, że jest symbolem seksu" - twierdzi. Hm...

Trzy nagrody dla najlepszego czarnego charakteru (za role w telenowelach Te Dejaré de Amari oraz Senora), cztery nagrody za rolę w W poszukiwaniu miłości, nagroda za rolę Hamleta w teatrze i mnóstwo innych nagród potwierdzają, że aktorskie studia w Meksyku i w nowojorskim Actors Studio nie poszły na marne. A przecież Jose Luis Franco miał być filozofem - taki przynajmniej był jego pierwszy kierunek studiów. Jednak przystojny (183 cm), wspaniale zbudowany miłośnik wszelkich sportów wodnych ("długie lata trenowałem piłkę wodną") nie usiedział zbyt długo nad książkami: "Jestem hiperaktywny. Nie jestem w stanie nic nie robić. Mam tak od dziecka. Wystarcza mi cztery-pięć godzin snu na dobę".

W telewizji debiutował w telenoweli Te dejare de amar (1996). My podziwiamy go w serialach W poszukiwaniu miłości i Tak jak w kinie, ale oprócz wszystkich wymienionych zagrał też w A flor de piel, Vale Todo i Amor Descarado. Pojawił się też w jednym z odcinków To jest życie ("Dwa etaty") i w filmie pełnometrażowym En Algún Lugar del Mundo. Teraz gra w serialu policyjnym Historias y testigos - akcja każdego odcinka dotyczy innej sprawy i rozgrywa się w ciągu jednego dnia.

Mówi o sobie, że jest "prostym facetem, który cieszy się każdą chwilą i nie lubi komplikować sobie życia". Lubi kuchnię meksykańską, kolor niebieski i zapach Hugo Bossa. Jego ulubiony piosenkarz to Brazylijczyk Djavan. Dwa miasta, które zrobiły na nim największe wrażenie, to Nowy Jork i Rio de Janeiro.

Kobieta, którą może pokochać, musi być "szczera i inteligentna". Jose Luis wierzy w związek na odległość, bo "coś takiego przeżyłem i mam bardzo piękne wspomnienia". No i dwie chyba najważniejsze informacje: jest zodiakalnym Lwem (urodził się 31 lipca 1972) i aktualnie nie ma narzeczonej...

Źródło:
[link widoczny dla zalogowanych]

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 14:50:59 05-09-09    Temat postu:

W "Amor Descarado" grał chyba villana
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin