Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Juan Carlos Vivas

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 16:19:03 05-08-08    Temat postu: Juan Carlos Vivas

Juan Carlos Vivas

Jeszcze nieopierzony jako Siete w Kochankach, a już podtatusiały, zaokrąglony - i chyba bardziej interesujący - jako Federico w Smaku twoich ust: Juan Carlos Vivas jest naszym starym dobrym znajomym. Widzowie Zone Romantica oglądali go w Pod wiatr, Siostrach, Tylko ty. Był też bohaterem serialu Tajemnicza kobieta (jedyna jego główna rola). Zagrał w sumie w kilkunastu telenowelach, także w Anabel, Carmen Querida, Adorable Mónica, Inés Duarte Secretaria, La Mujer prohibida, Niebezpieczna, Bellísima, Mambo y Canela. Obecnie gra w Nunca te dire adios, serialu koprodukcji Venevision i Iguany, z Wandą d'Isidoro i Harrym Geithnerem w głównych rolach. Ma też na koncie rolę w filmie pełnometrażowym Rosa de Francia.

Juan Carlos Vivas Liporaci urodził się 31 marca 1972 w Caracas. Rodzice jego matki byli Włochami. Ma czworo rodzeństwa: dwóch braci i dwie siostry, które mieszkają w Miami. Wychował się w rodzinie, która - jak przystało na rodzinę latynosko-włoską - była liczna, hałaśliwa, zżyta i kochająca mimo licznych, nie zawsze mądrych dowcipów, jakie jej członkowie sobie robili. Tak to właśnie wspomina Juan Carlos.

Grał w teatrze szkolnym w liceum, potem w jednym z teatrów karakaskich, wreszcie dostał się do jakiegoś programu telewizyjnego, gdzie go zauważono i zaproszono do RCTV. Dopiero tam uczył się brakujących mu podstaw aktorstwa. Gdyby nie został aktorem, nie miałby kłopotu z wyborem zawodu - byłby architektem. Jednak chyba nie minął się z powołaniem; oto jak mówi o emocjach towarzyszących grze: "Kiedy dostajesz scenariusz do ręki, przeglądasz go po raz pierwszy, zaczynasz czuć mrowienie w kręgosłupie. A potem zagłębiasz się w swoją rolę i czujesz się, jakbyś skakał na bungee albo ze spadochronem".

Aktorzy, których podziwia, to Silvester Stallone, Robert De Niro, Al Pacino i Tom Hanks; aktorki - Jessica Lange, Sandra Bullock i Ana Karina Manco. Zapytany jednak o osobę, którą podziwia, odpowiada: "Siete, mój bohater z Kochanków, i Jezus Chrystus, bo poświęcił się za nas wszystkich". W ogóle Juan Carlos często podkreśla swą religijność. Jest członkiem wspólnoty Iglesia Evangelica Pentecostal Las Acacias - kościoła zielonoświątkowców działającego w Wenezueli od lat 50.

Wolny czas spędza na siłowni, trenuje też Tae-bo. Lubi kuchnię japońską, zwłaszcza sushi. Jest niecierpliwy - nienawidzi czekania. Choć przyznaje, że czasem się spóźnia...

Źródło:

[link widoczny dla zalogowanych]

Filmografia:

#Śnię o twojej miłości ( "Los Querendones") .... Elías (1 episode, 2006)
# "Nunca te diré adiós" (2005) TV series
# Smak twoich ust ("Sabor a ti") (2004) TV series .... Federico Carvajal
# "Cosita rica" (2003) TV series .... Rosendo
# "Mambo y canela" (2002) TV series .... Cosme
# Kochankowie ("Amantes de Luna Llena" )(2000) TV series .... El Siete (2000)
#Tajemnicza kobieta ("Mujer secreta") (1999) TV series .... Bernardo Valladares

# "Enséñame a querer" (1998) TV series .... Domingo
# Pod wiatr ("Contra viento y marea") (1997) TV series .... El Duque
# Siostry ("Quirpa de tres mujeres") (1996) TV series .... Darío Guanipa
# "Peligrosa" (1994) TV series (unknown episodes)
# "Amor de papel" (1993) TV series (unknown episodes)
# "Por amarte tanto" (1993) TV series
# "Inés Duarte, secretaria" (1991) TV series (uncredited) .... (1991)
# Zakazana miłość("La mujer prohibida") (1991) TV series
# "Bellísima" (1991) TV series
# "Adorable Monica" (1990) TV series
# "Carmen querida" (1990) TV series
# "Anabel" (1988) TV series










Powrót do góry
Zobacz profil autora
a_moniak
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 12531
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 20:13:13 05-08-08    Temat postu:

widziałam tego aktora wtrzech telach
może być ale nic specjalnego
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 15:17:31 19-02-09    Temat postu:

Niestety nie było żadnej chemii między nim a Caroliną Tejerą w "Tajemniczej kobiecie" (1999) Nieco lepiej było z Gaby Espino w "Kochankach" (2000)

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 150708
Przeczytał: 868 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 22:53:36 23-02-09    Temat postu:

Amantes de Luna Llena



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 21:53:33 20-08-09    Temat postu:

Coś długo nigdzie nie grał. Ostatnia jego telenowela to "Los Querendones" z 2006 roku

Ostatnio zmieniony przez Greg20 dnia 21:53:59 20-08-09, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
a_moniak
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 12531
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 23:11:19 20-08-09    Temat postu:

a przez ostatnie lata bo bardzo zdziadział
hmmm z gaby też nie było chemii
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 23:13:23 20-08-09    Temat postu:

Coś nie działa on na kobiety
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 51239
Przeczytał: 301 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 12:50:17 15-08-16    Temat postu:

Fotki



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin