Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Luis Fernandez
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Aniucha
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 10101
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 22:37:23 09-06-07    Temat postu: Luis Fernandez

Luis Fernandez

Filmografia:

# Francisco de Miranda (2006) .... Francisco de Miranda
# El trato (2005) .... Cecil
# "Negra consentida" (2004) TV series .... Rodolfo Aristiguieta (unknown episodes)
# "La cuaima" (2003) TV series .... Cristo Jesús Guédez (unknown episodes)
# "A calzón quitao" (2001) TV series .... Juan Antonio Contreras
# Caracas amor a muerte (2000) .... Dr. Sergio
# Borrón y cuenta nueva (2000)
# "Hay amores que matan" (2000) TV series .... César Augusto Montenegro
#Tajemnicza kobieta ( "Mujer secreta" )(1999) TV series .... Gustavo Landaeta
# "Calypso" (1999) TV series .... Simón Vargas/El Náufrago Pérez
#Gorzkie dziedzictwo "Llovizna") (1997) TV series .... Orinoco Fuego
# "Cruz de nadie" (1994) TV series .... Cruz
# Desnudo con naranjas (1994)
# "El paseo de la gracia de Dios" (1993) TV series (unknown episodes)
# "La loba herida" .... Daniel Algarbe (1 episode, 1992)
# Un sueño en el abismo (1991)








Luis Fernandez: magnetyzer
"Cóż, to dość banalne: dwie kobiety walczące o jednego mężczyznę... Ale lubię w telenowelach to, że aby zasłużyć na szczęśliwe zakończenie, trzeba pokonać tyle przeciwności. Lubię te skomplikowane gry uczuciowe, wahania" - mówi Luis Fernandez. Przed Calypso występował w kilku telenowelach: Cruz a Nadie, Llovizna i La Loba Herida, gdzie partnerował dobrze nam znanej Astrid Carolinie Herrerze. Pamiętamy go też z Tajemniczej kobiety - w sumie w ubiegłym roku wystąpił w aż trzech serialach!
Karierę zaczął w wielu lat 17 na deskach teatrów w Wenezueli. Jego marzeniem jest Hollywood - na razie mieszka w Los Angeles i na przemian występuje w teatrach i latynoskich serialach o miłości. Na scenie grał m.in. Don Juana. Za tę rolę zebrał entuzjastyczne recenzje: krytycy nazwali go "magnetyzującym", a "Los Angeles Times" napisał "Wenezuelski aktor trzyma całe przedstawienie. Jest przystojny w słodki sposób, prawie ładny, dzięki czemu znakomicie nadaje się na kobieciarza, któremu nie sposób się oprzeć". Cóż, coś w tym chyba jest.
Luis wierzy, że nadchodzą wielkie czasy dla aktorów południowoamerykańskich: ogromna popularność telenowel na całym świecie jest, według niego, początkiem ekspansji kina tego regionu. Zaskoczyło go niezwykle ciepłe przyjęcie w Jugosławii, gdzie był przy okazji promocji Calypso - pierwszego filmu z jego udziałem pokazywanego w tym kraju. "Entuzjastycznie witali mnie ludzie, którzy nigdy przedtem nie widzieli mojej pracy. To efekt popularności telenowel - sztandarowego produktu Ameryki Łacińskiej. Jestem częścią tego świata i to napawa mnie dumą" - mówił w wywiadach.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sister
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 12053
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 1:01:33 10-06-07    Temat postu:

Widziałam go w teli "Gorzkie dziedzictwo", nawet fajnie grał
Powrót do góry
Zobacz profil autora
la loca
Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 06 Cze 2007
Posty: 123
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 1:20:01 10-06-07    Temat postu:

Może i gra nieźle, ale go nie trawię. Jest okropnie brzydki. Fuj
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wronka
Idol
Idol


Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 1696
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 10:02:22 10-06-07    Temat postu:

Oglądałam go w Gorzkim dziedzictwie, swoją drogą ta tela byla super

Ostatnio zmieniony przez Wronka dnia 10:19:12 10-06-07, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sister
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 12053
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 10:18:14 10-06-07    Temat postu:

la loca napisał:
Może i gra nieźle, ale go nie trawię. Jest okropnie brzydki. Fuj


On ma bardzo dziwne oczy i wogóle dziwny wyraz twarzy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wronka
Idol
Idol


Dołączył: 07 Maj 2007
Posty: 1696
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 10:20:23 10-06-07    Temat postu:

sister napisał:
la loca napisał:
Może i gra nieźle, ale go nie trawię. Jest okropnie brzydki. Fuj


On ma bardzo dziwne oczy i wogóle dziwny wyraz twarzy.

Zgadzam się, zbyt przystojny to on nie jest. Ale lubiłam jego postac w Gorzkim dziedzictwie
Powrót do góry
Zobacz profil autora
zastina
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 25 Paź 2006
Posty: 12823
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: California ;P
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 13:39:31 10-06-07    Temat postu:

Nie kojaże go
Powrót do góry
Zobacz profil autora
martuuusia
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 03 Paź 2006
Posty: 11572
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:23:33 10-06-07    Temat postu:

chyba go widziałam w jakieś teli, ale jakoś nie kojarze
Powrót do góry
Zobacz profil autora
a_moniak
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 12531
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 15:48:16 10-06-07    Temat postu:

nie lubię go
nie nadaje się na protów, a kilku zagrał....
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kasiamala
King kong
King kong


Dołączył: 12 Maj 2007
Posty: 2934
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3
Skąd: Elk
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 15:28:54 30-07-07    Temat postu:









Powrót do góry
Zobacz profil autora
asik
Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 16 Sty 2006
Posty: 145
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/3

PostWysłany: 10:37:54 01-08-07    Temat postu:

a ja się przyznaję - jak oglądałam Gorzkie Dziedzictwo to ...mi się bardzo podobał (telenowela też była super!), potem widziałam go w Calypso i było to samo... chyba mam dziwny gust, co
Powrót do góry
Zobacz profil autora
a_moniak
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 21 Lut 2007
Posty: 12531
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 19:07:27 01-08-07    Temat postu:

każdy ma inny gust
mnie z wyglądu wogule sie nie podoba
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Aniucha
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 28 Paź 2005
Posty: 10101
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 19:46:41 05-01-08    Temat postu:

Powrót do góry
Zobacz profil autora
patii
Dyskutant
Dyskutant


Dołączył: 01 Sty 2008
Posty: 161
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

PostWysłany: 20:38:59 05-01-08    Temat postu:

Nie kojarze go ale po fotkach nie sprawia zbyt dobrego wrażenia
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 22:59:59 05-01-08    Temat postu:

Znam go tylko z "Tajemniczej kobiety"
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin