Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Andrzej Precigs

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki polscy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 51592
Przeczytał: 224 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 20:48:28 25-06-13    Temat postu: Andrzej Precigs

Andrzej Cezary Precigs (ur. 22 sierpnia 1949 w Warszawie) – polski aktor teatralny, filmowy i głosowy, reżyser dubbingu i samorządowiec.






Filmografia :


2004–2006: Pensjonat pod Różą – Janusz Stolarczyk
2003: Tygrysy Europy 2 – mecenas Krzycki
2003: Zaginiona – sędzia
2000: Gunblast vodka
2000–2011: M jak miłość – Zbigniew Filarski
1999: Ostatnia podróż – Eugene Delacroix
1999: Moja Angelika – Marcus Popiołek
1998–1999: Życie jak poker – Robert Dębowski
1997–2011: Klan – docent Deptuła
1997: Lata i dni – Robert
1996: Gry uliczne – senator
1993: Trzy kolory. Biały – inżynier
1992: Wiatr ze wschodu – żołnierz straży granicznej
1991: Maria Curie – dziennikarz "Le Journal"
1990: Dziewczyna z Mazur
1990: Tajemnica puszczy – Janyga
1989: Szlachetna krew
1989: Żelazną ręką – Stanisław Żółkiewski
1989: Modrzejewska – Józef Chełmoński
1988: Spadek – Gefraiter
1988: Kolory kochania – Adam
1988: Penelopy – Krzyś
1988: Przeprawa – Korab
1987: Śmieciarz
1987: Wielki Wóz – porucznik Pęciak
1986: Weryfikacja – milicjant
1986: Nad Niemnem – Teofil Różyc
1986: Cudzoziemka – Władyś
1985: C.K. Dezerterzy – Weteran
1985: Greta
1984: Przemytnicy – Alińczuk
1983: Soból i panna – wikary Lelejko
1981: Wierne blizny – chorąży Juszczak
1981: Miś – aktor w teatrze
1980: Wyrok śmierci
1980: Polonia Restituta – Tadeusz Pawlak
1980: Dzień Wisły – Witek, brat Tadeusza
1979: Tajemnica Enigmy – inżynier Betlewski
1979: Droga daleka przed nami – członek Szarych Szeregów
1979: Cóżeś ty za pani
1978: Wesela nie będzie – lekarz
1978: Romans Teresy Hennert – porucznik Lin
1977: Akcja pod Arsenałem – "Kuba"
1977: Tańczący jastrząb
1977: Rekolekcje – asystent Bodzio
1977: Około północy – kelner
1976: Daleko od szosy – kolega Ani
1976: Trochę wielkiej miłości
1975: Znikąd donikąd – członek oddziału
1971: 150 na godzinę – syn Wróbla




Gościnnie :

2013: Prawo Agaty – sędzia (odc. 36)
2012: Przyjaciółki – Wacław, ojciec Michała
2012: Na dobre i na złe – pacjent Roman Bałka
2011: Układ Warszawski – mąż Aldony (odc. 7)
2010: Klub szalonych dziewic – ojciec Mikołaja
2010: Czas honoru (III seria) – generał Stefan Radziszewski
2004–2006: Kryminalni – Roman Kratocki
2002: Sfora – lekarz operujący Ducha
2000: Sukces – radca prawny Banku Łowickiego
2000: Marszałek Piłsudski – Jędrzej Moraczewski
1999–2006: Na dobre i na złe – znajomy Ewy
1999: Trzy szalone zera – inżynier
1988–1991: Pogranicze w ogniu – major Max
1988: Rodzina Kanderów – doktor Zygmunt Zawadzki
1987: Rzeka kłamstwa – ekonom Jakub Potoczny
1985: Przyłbice i kaptury – Vento z Waldenbergu
1984: 07 zgłoś się – naczelnik Krzysztof Kalkowski w odc. 18
1977: Lalka – Stanisław Wokulski w młodości
1976: Polskie drogi – Marian, partyzant GL
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki polscy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin