Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Magdalena Kuta

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki polscy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 51632
Przeczytał: 236 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 20:27:42 22-08-14    Temat postu: Magdalena Kuta

Magdalena Kuta (właśc. Magdalena Kuta-Jastrzębska, ur. 27 maja 1957 roku w Warszawie) - polska aktorka teatralna i filmowa. W 1981 ukończyła Wydział aktorski PWST w Warszawie. Współpracuje z Teatrem Rozmaitości.




Filmografia :

1980: W biały dzień
1983: Seksmisja − jako Strażniczka w blokhauzie
1985: Ga, ga. Chwała bohaterom − jako seksbomba
1989: Sceny nocne
1991: Przeklęta Ameryka
1992: Sprawa kobiet − jako pani Bernard
1993: Żywot człowieka rozbrojonego (odc. 1)
1996: Gry uliczne − jako sąsiadka Katarzyny Rutkowskiej
1997: Pułapka − jako asystentka reżysera "Tramwaju"
1997−2014: Klan − jako wychowawczyni klasy Mateusza
1999: Skok − jako Matka Borysa
2000: Enduro Bojz − jako Matka Kuby
2000: Twarze i maski − jako gosposia profesora Bardena (odc. 4)
2001: Na dobre i na złe − jako Grabarczykowa (odc. 83)
2001: Inferno − jako matka Ingi
2001: Cisza − jako Stanisława
2002-2006: Samo Życie − jako Mecenas Sylwia Achmatowicz
2002: Psie serce − jako matka Pawełka (odc. 8)
2003: Zaginiona − jako matka Matyldy (odc. 1)
2004: Oficer − jako matka Robbiego (odc. 1)
2005: Boża podszewka II − jako Żona Bielunia (odc. 1 i 2)
2005: Parę osób, mały czas − jako sprzedawczyni
2005: Magda M. − jako Kołodziejczykowa, matka Marcina (odc. 15)
2005: Egzamin z życia − jako Ewa, pacjentka Tarasiewicza (odc. 23)
od 2006: Ranczo − jako Leokadia Paciorek
2006: U fryzjera − jako Halinka
2007: Ranczo Wilkowyje − jako księgowa Leokadia Paciorek
2007: Odwróceni − jako Jóźwiakowa (odc. 2)
2007: Faceci do wzięcia (odc. 48)
2008−2012: Czas honoru − jako siostra Józefa
2010−2011: Usta usta − jako Jadwiga, matka Julii (odc. 21 i 34)
2010: Made in Poland − jako Irena, matka Bogusia
2010: Lincz − jako Charewiczowa, matka Renaty Grad
2012: Historia Roja, czyli w ziemi lepiej słychać − jako matka Roja
2013: Taniec śmierci. Sceny z powstania warszawskiego − jako kobieta w piwnicy
2013: Prawo Agaty − jako Krystyna Wróbel (odc. 43)
2013: Głęboka woda − jako szefowa zakładu fryzjerskiego (odc. 20)
2014: Lekarze − jako Irena, siostra Wandy (odc. 51)
2014: Ojciec Mateusz − jako Cecylia Witkowska (odc. 143)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki polscy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin