Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Boran Kuzum

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki tureccy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 13839
Przeczytał: 72 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warka i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 23:19:55 03-03-19    Temat postu: Boran Kuzum

Boran Kuzum (ur. 1 października 1992 w Ankarze) – turecki aktor filmowy i telewizyjny.
Mierzy 188 cm.

Urodził się w Ankarze. Jego ojciec jest zastępcą kierownika w Państwowym Teatrze w Ankarze, a matka studiowała edukację artystyczną. Przez rok Boran studiował ekonomię na Uniwersytecie Ankara Gazi, ale przeniósł się do szkoły teatralnej. W 2015 ukończył studia teatralne na Państwowym Konserwatorium w Stambule. Podczas studiów grał w sztukach teatralnych i filmach krótkometrażowych.

Po zakończeniu szkoły szybko zwrócił na siebie uwagę. W tym samym roku zagrał protektora farmaceutę Suata w 6. odcinkach serialu Analar ve Anneler wraz z Okanem Yalabikiem. Rok później wystąpił jako sułtan Mustafa I Szalony w 10 odcinkach serialu Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem. Największy rozgłos przyniosła mu rola greckiego porucznika Leona w serialu Zraniona miłość (Vatanım Sensin), emitowanym także w Polsce.

Wystąpił także w reklamach: Coca-Coli (2013) i Adidasa (2018).

W 2017 zagrał w pełnometrażowym filmie - komedii sensacyjnej Cingöz Recai u boku Kenana İmirzalıoğlu i Meryem Uzerli.


Filmografia

Filmy

2017 Cingöz Recai
2014 Bir Adam Yaratmak
2012 Aşka Dokunmak

Seriale

2018- Şahin Tepesi
2016-2018 Vatanım Sensin
2016 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2015-2016 Analar ve Anneler

Teatr

Martı - 2017
Oyunun Oyunu - 2015

Reklama:

Coca Cola









Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 13839
Przeczytał: 72 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warka i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 0:26:08 14-03-19    Temat postu:



https://www.youtube.com/watch?v=2Qx7SRalNSM
İbrahim Selim ile Bu Gece: Boran Kuzum, Kadınlar Günü, Yerel Seçim, Rap Battle
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy i aktorki tureccy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin