Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Ji Chang-wook
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy zagraniczni
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:50:21 18-04-21    Temat postu: Ji Chang-wook

Jedna z największych gwiazd koreańskich produkcji!

Ji Chang-wook urodził się 5 lipca 1987 roku w Anyang, Prowincja Gyeonggi w Korei Południowej. Poza aktorstwem, również śpiewa.
Zasłynął główną rolą w nadawanej codziennie dramie Smile Again (2010–2011. Inne jego niezapomniane role to:
Warrior Baek Dong-soo (2011), Empress Ki (2013–2014), Healer (2014–2015), The K2 (2016), Suspicious Partner (2017), Melting Me Softly (2019), Backstreet Rookie (2020), i ostatnio Lovestruck in the City (2020). Otrzymał wiele prestiżowych nagród.

Filmografia:

Filmy
2006 Days...
2008 Sleeping Beauty Jin-seo
2009 The Weird Missing Case of Mr. J Sun Gun-man
2010 Death Bell 2: Bloody Camp Soo-il
2011 Confession Short film
2013 How to Use Guys with Secret Tips Hong-jun's brother Cameo
2015 The Long Way Home Nation's armed forces conscription military police
2017 Fabricated City Kwon Yoo
Your Name Taki Tachibana Voice only, Korean dub
The Bros Young Choon-bae Cameo
TBA Punishment

Television series
2008 You Stole My Heart Lee Phillip KBS2
2009 My Too Perfect Sons Song Mi-poong
2009–2010 Hero Park Jun-hyeong MBC
2010–2011 Smile Again Carl Laker / Dong-hae KBS1
2011 Warrior Baek Dong-soo Baek Dong-soo SBS
2011–2012 Bachelor's Vegetable Store Han Tae-yang Channel A
2012 Five Fingers Yoo In-ha SBS
2013–2014 Empress Ki Toghon Temür / Ta Hwan MBC
2014–2015 Healer Seo Jung-hoo / Park Bong-soo / Healer KBS2
2016 The Whirlwind Girl 2 Chang An Hunan TV Chinese drama
The K2 Kim Je-ha / K2 tvN
2017 Suspicious Partner Noh Ji-wook SBS
2019 Melting Me Softly Ma Dong-chan tvN
2020 Backstreet Rookie Choi Dae-hyun SBS
TBA The Sound of Magic Lee Eul Netflix
Mr Right Wang Weian HBS Chinese drama

Web series
2014 Kara: Secret Love Angel No. 2013, Chun Sa Nam
"Have You Ever Had Coffee with an Angel?"
2016 First Seven Kisses Himself Ep. 3–4
2020 Lovestruck in the City Park Jae-won KakaoTV/ Netflix

Variety show appearances
2014 Running Man SBS Ep. 211–212: "1470 Amusement Park" with Ailee, Lim Seul-ong, Kim Tae-woo, Lee Sung-jae, Skull, and Song Eun-Yi
2015 Happy Camp HBS 16 May 2015 with Jing Boran, Yang Yang, and Hans Zhang
2016 Live Talk Show Taxi tvN Ep. 445 with Yoona
2017 You Hee-yeol's Sketchbook KBS2 Ep. 350
2019 Laborhood on Hire tvN Ep. 6 with Im Won-hee
2019 The Fishermen and the City Channel A Ep. 91–92: Gangwon Province with Lee Man Ki
2020 Running Man SBS Ep. 507: "Concealed Broker Race: Convenience Store Hot Items" with Kim Yoo-jung, Do Sang-woo, and Han Sun-hwa
2020 Knowing Bros JTBC Ep. 260 with Kim Min-seok, Ryu Kyung-soo

Music video appearances
2007 "Are You Ready" Lena Park feat. Dynamic Duo
2009 "We Broke Up Today" Younha
2010 "I Have to Let You Go" Young Gun
2011 "Cry Cry" T-ara
2012 "Lovey-Dovey"
"I Need You" K.Will
2013 "That's My Fault" Speed
"It's Over"
Runaway Kara

Musical theater
2007 Fire and Ice
Composed of three short plays: Moon Story, Sandglass, That's Right!
2011 Thrill Me Richard Loeb
2013 The Days Mu-young
Jukebox musical featuring songs by late folk-rock singer Kim Kwang-seok.
Starred in the musical's first run from April to September 2013.
Jack the Ripper Daniel
Brothers Were Brave Lee Joo-bong
2014 The Days Mu-young
Reprised his role for the musical's second run from October 2014 to May 2015, December 2015.
2016
Reprised his role for the musical's third run from August to November 2016 (select performances only).
2018 Shinheung Military Academy Musical Dong-gyu
Musical staged by the Republic of Korea Army (ROKA) in celebration of its 70th founding anniversary.

Discography
EPs
2016 Be With You Mandarin [68]

Singles
2011 "Meet-Again Meet Again" track from Warrior Baek Dong-soo OST
"Oh-Sing-Sing-Men Oh Sing Sing Men"
(with Lee Kwang-soo, Kim Young-kwang, Shin Won-ho, Sung-je, and Ji-hyuk) tracks from Bachelor's Vegetable Store OST
Japanese release
"Your Warmth"
2012 "Fill Up" track from Five Fingers OST
2014 "To the Butterfly" track from Empress Ki OST
2015 "I Will Protect You" track from Healer OST
2016 "Kissing You" track from First Seven Kisses OST
2017 "101 Reasons Why I Like You" track from Suspicious Partner OST
2019 "When Love Passes By"














Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia**
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 118055
Przeczytał: 165 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:30:00 19-04-21    Temat postu:

Dobrze wychodzi na zdjęciach .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 19:58:32 19-04-21    Temat postu:

natalia** napisał:
Dobrze wychodzi na zdjęciach .


Nie tylko ... podejrzewam, że w realu jeszcze lepiej
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia**
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 118055
Przeczytał: 165 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:53:43 20-04-21    Temat postu:

Marzenka20 napisał:
natalia** napisał:
Dobrze wychodzi na zdjęciach .


Nie tylko ... podejrzewam, że w realu jeszcze lepiej


Akurat Ja nie jestem fanką ich urody chodzi o Azjatów , ale fakt dobrze wychodzi na zdjęciach
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 22:42:17 23-12-21    Temat postu:

Obecny look

Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia**
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 118055
Przeczytał: 165 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 15:04:55 24-12-21    Temat postu:

Pasuje Mu ta fryzura .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 23:29:24 30-12-21    Temat postu:

natalia** napisał:
Pasuje Mu ta fryzura .


Jemu to wszystko
pasuje





Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia**
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 118055
Przeczytał: 165 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 15:28:20 31-12-21    Temat postu:

Dobrze wygląda
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:45:31 25-05-22    Temat postu:

Od 6 maja można go oglądać w nowym serialu: The Sound of Magic na Netflixie



Obecny look








Ostatnio zmieniony przez Marzenka20 dnia 14:59:44 25-05-22, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia**
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 118055
Przeczytał: 165 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 10:16:48 27-05-22    Temat postu:

DObrze wygląda !
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 11:15:26 27-05-22    Temat postu:

natalia** napisał:
DObrze wygląda !


Racja! 😊
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia**
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 118055
Przeczytał: 165 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:47:10 28-05-22    Temat postu:

Teraz widzę że jest rocznik 1987 r. wygląda na znacznie młodszego .
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 19:30:12 28-05-22    Temat postu:

natalia** napisał:
Teraz widzę że jest rocznik 1987 r. wygląda na znacznie młodszego .


To prawda Myślę, że gdyby miał z powrotem grzywkę jak w "Healerze" to by jeszcze młodziej wyglądał
Powrót do góry
Zobacz profil autora
natalia**
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 118055
Przeczytał: 165 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 14:46:49 29-05-22    Temat postu:

Marzenka20 napisał:
natalia** napisał:
Teraz widzę że jest rocznik 1987 r. wygląda na znacznie młodszego .


To prawda Myślę, że gdyby miał z powrotem grzywkę jak w "Healerze" to by jeszcze młodziej wyglądał


Pewnie tak
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marzenka20
Mistrz
Mistrz


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 17199
Przeczytał: 1 temat

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Warszawa i okolice
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 23:01:36 19-08-22    Temat postu:

Obecnie jest z nim emitowany nowy serial pt IF YOU WISH UPON ME. W końcu jakaś ciekawa produkcja w stylu Healera czy K2

Z serialu:



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy zagraniczni Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin