Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Tempano

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Muzyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 51537
Przeczytał: 220 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 20:16:54 25-02-14    Temat postu: Tempano

Témpano – wenezuelska grupa muzyczna istniejąca od 1977 i grająca rock progresywny.
Pierwsza płyta Atabal Yémal (1979) zawierała w większości instrumentalny rock, inspirowany jazzem i muzyką ludową Ameryki Południowej. Albumy z lat 80., nagrane w różnych składach, reprezentowały muzykę pop. W 1998 zespół reaktywował się, aby wydać ponownie Atabal Yémal (z dodatkowymi nagraniami), a następnie nagrywał kolejne płyty utrzymane w stylistyce rocka progresywnego



Dame un Solo Minuto

http://www.youtube.com/watch?v=Y2VeXgNNN_Y



Dyskografia

Atabal Yémal (1979)
Pesadilla sin Final / (Endless Nightmare) (1981)
En Reclamación (1983)
Seducción Subliminal (1984)
Témpano (1987)
El Tercer Lado (1989)
El Fin de la Infancia (Childhood's End) (2000)
The Agony & The Ecstasy (2002)
Selective Memory (2008)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Muzyka Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin