Forum Telenowele Strona Główna Telenowele
Forum Telenowel
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Alejandro Buenaventura

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 17:50:06 15-02-09    Temat postu: Alejandro Buenaventura

Aktor znany m.in. z telenoweli "Hacjenda La Tormenta" (2005) gdzie wcielał się w postać ojca głównej bohaterki, Ernesto Montilli oraz "Miłość na sprzedaż" (2006), gdzie grał drugiego męża Lucii (Paola Rey).

Był też jednym z kandydatów do objęcia roli ojca Tomasa w "Zorro", ale ostatecznie rolę przejął Jorge Cao.

Filmografia:

# "El fantasma del gran hotel" (2009)
# "Montecristo" (2007)
# "Miłość na sprzedaż" ("Amores de mercado"), 2006 ... Alberto Avila
# "Hacjenda La Tormenta" (2005) .... Ernesto Montilla
# "Kobieta w lustrze" ("La mujer en el espejo"), 2004-2005
# "El Cristo de plata" (2004)
# "No Renuncies Salomé" (2003) .... Andrei
# "A donde va Soledad" (2000) .... Don Ramón Villamizar
# "Julius" (1999) .... Gonzálo
# "Dios se lo pague" (1997)
# "Victoria" (1995) .... Pablo
# "Sueños y espejos" (1994)
# "Café con aroma de mujer" (1994) .... Dr. Roberto Avellaneda
# "Las Aguas mansas" (1994) .... Bernardo Elizondo
# "Amigos secretos" (1987)
# "La Mansión de Araucaima" (1986) .... The Priest











Zarówno w "Tormencie", "Miłości na sprzedaż" jak i "Montecristo" jego postać zostaje zamordowana


Ostatnio zmieniony przez Greg20 dnia 9:27:18 06-08-09, w całości zmieniany 5 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gislene
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 21 Kwi 2007
Posty: 10850
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: 18:48:08 15-02-09    Temat postu:

Pamiętam tego aktora z "Miłości na sprzedaż". Bardzo dobrze zagrał męża Lucii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 23:50:10 16-02-09    Temat postu:

Z Paolą Rey w "Miłości na sprzedaż" (2006)

Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 19:05:31 09-03-09    Temat postu:

"La Tormenta"





Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 23:59:28 09-03-09    Temat postu:

Grał również w "Kobiecie w lustrze"

Ostatnio zmieniony przez Greg20 dnia 10:55:08 10-03-09, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 13:38:56 29-04-09    Temat postu:

Grał Bernarda Elizondo w pierwszej wersji "PDG", czyli "Las aguas mansas" (1994)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 146716
Przeczytał: 744 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 17:37:36 29-04-09    Temat postu:

Greg20 napisał:
Grał również w "Kobiecie w lustrze"


tylko nie wiem kogo
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 9:26:36 06-08-09    Temat postu:

Obecnie gra w "El fantasma del gran hotel" w RCN
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 10:30:47 30-08-09    Temat postu:



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 146716
Przeczytał: 744 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 22:28:40 15-09-09    Temat postu:

La tormenta



Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angelica
Moderator
Moderator


Dołączył: 25 Gru 2006
Posty: 146716
Przeczytał: 744 tematy

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Baker Street
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 16:26:21 17-01-10    Temat postu:

Montecristo
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Greg20
Arcymistrz
Arcymistrz


Dołączył: 07 Paź 2007
Posty: 10270
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Wrocław

PostWysłany: 22:38:22 19-01-10    Temat postu:

W "Montecristo" zabił go Raul Gutierrez
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ZampiVanez
Moderator
Moderator


Dołączył: 31 Maj 2013
Posty: 49878
Przeczytał: 247 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Sosnowiec
Płeć: Kobieta

PostWysłany: 21:17:38 12-09-13    Temat postu:

swietny i uroczy aktor
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Telenowele Strona Główna -> Aktorzy Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin